Paardensportvereniging de Pion

Dineke

Ik ben Dineke Vermaning

De moeder van Nina. Ik ga al een aantal jaren met Nina & Wayèn naar les bij de pion. Dit is altijd super gezellig.

Vroeger(heeeel lang geleden) ben ik begonnen te lessen. De manege stond in Drachten op t Sûd waar nu tuindorado en schuilenburg zijn. Tot mijn 16e heb ik daar manegelessen gevolgd. Toen ben ik gestopt.

Rond mijn 40e ben ik weer opnieuw begonnen. Dit was op de bosmanege in Bakkeveen. Bijna ons hele gezin ging daar rijden. Toen kwamen ook onze eerste aankopen qua paarden en pony. Uiteindelijk zijn we naar kortehemmen verhuisd. Daar konden de paarden thuis in stalling staan. Ik ging trouw elke vrijdag met Justify naar les. Dit was n gouden paard. We hebben er alle 4 op mogen rijden. Ze is 24 jaar geworden.

Toen kwam Wayèn. Nina is hier samen met Jolien mee gaan trainen. Nu mogen ze Z starten. Wayèn is wel een echte merrie. Een dametje met karakter. Door lichamelijke klachten heb ik jaren niet meer gereden. Onderussen bleef t wel “kriebelen”.

Toen Jolien startte met een ouderenles dacht “ik ga t weer proberen”. Nina vond het goed dat ik Wayèn meenam naar les en zo zijn we in januari begonnen. En leukkkkkkk dat ik t weer vind!!!

Ik ben weer net zo enthousiast als toen ik net begon. Wayèn doet het goed. Ze heeft wel even gedacht wat moet ik met deze persoon op mijn rug, maar we kunnen het al heel goed met elkaar vinden al blijft ze wel een merrie.

Ik hoop nog vele lessen te volgen en wie weet gaat er nog wel een eerste echte wedstrijd komen....