Paardensportvereniging de Pion

Nina

Mijn naam is Nina Vermaning, ik woon in Kortehemmen en ben geboren op 31 juli 1998. Sinds 2015 ben ik lid van de Pion. 

Ik heb les van Jolien met mijn paard Wayèn. Ik heb haar sinds augustus 2014. We hadden even een dipje maar het lijkt nu weer helemaal goed te gaan. 

Toen ik 7 was ben ik begonnen met paardrijden op de Bosmanege in Bakkeveen. Op mijn 9e of 10e verjaardag, geloof ik, kreeg ik mijn eerste pony. Met haar ben ik L springen geworden. 

Op een gegeven moment werd ik te groot en kreeg ik een E-pony, Amber, ik heb haar nog steeds.  We hebben haar in 2014 laten dekken door een hengst met leuk spring bloed. Sinds april 2015 hebben we een heel leuk veulentje bij haar, Kenneth Better. Ik ben van plan Amber in de zomer vakantie weer op te pakken. 

Toen Amber een veulentje kreeg kon ik een tijdje niet zo veel rijden. We hadden wel een oude merrie van 22 op stal staan, Justify. Zij was nog fit genoeg om mee te gaan naar de clublessen. Ze sprong dan met gemak nog een parcours van een meter of een uur intensief dressuur bij Jolien. Tot haar 20e had ze nog wedstrijden gereden met mijn broer. Toen heb ik haar er steeds wat bij gereden, ze was eigenlijks met pensioen, maar zo fit dat ik haar weer ben gaan starten. We begonnen in de B dressuur, na 5 wedstrijden hadden we 13 winstpunten en zijn we gelijk over gestapt naar de L1. Toen ging haar gezondheid heel snel achteruit, ze werd mager, maar haar werklust was groot. We hebben nog 3 L1 wedstrijden gestart, 5 winstpunten behaald, toen besloten om mijn startkaart te laten verlopen en haar een welverdiend en hopelijk lang pensioen te geven. Helaas was dit niet van lange duur, we startten 9 december onze laatste wedstrijd waarnaar ze 5 februari op advies van 2 dierenartsen ingeslapen werd. Het was een paard waar ik veel van heb geleerd in al die jaren dat ze bij ons was. 

Wayèn komt gelukkig aardig in de buurt van Justify, het is wat meer een dressuur paard. Ik wil met Wayèn ook graag wat verder komen in de dressuur. Af en toe starten we een spring wedstrijdje, want ondanks dat ze een dressuur paard is, springt ze zo over een sprong van een meter.