Even voorstellen...

Instructrice Jolien Ten Hoor

Hoi allemaal, mijn naam is Jolien ten Hoor en ik zal jullie iets over mijzelf vertellen.
Mijn vader kocht een pony voor mij toen ik 5 jaar oud was en vanaf dat moment ben ik besmet met het paardenvirus.

Tijdens mijn studie ben ik even gestopt met paardrijden, maar daarna liep ik mijn huidige man Johnny tegen het lijf en hij had zoveel paarden, dat ik weer intensief ben gaan rijden. In die tijd beleerden we samen ook enorm veel paarden en daar leer je dus echt van rijden. De springpaarden die Johnny en zijn vader fokten, bracht ik in de dressuur uit en dat deed ik zo aardig, dat zij toen met 1 foklijn de dressuurrichting op gingen fokken. En dat wierp zijn vruchten af, binnen no-time had ik een aantal Friese titels op mijn naam staan. Met Hyaliet werd ik in de Z1 dressuur reserve kampioen, met Lot Of Pleasure behaalde ik de Friese titel in de M2 dressuur, een jaar later in de Z1 dressuur en in de Z2 dressuur een 3e plaats.  

Ondertussen reed ik nog veel meer merries naar de Z-dressuur en heb ik nog een aantal paarden voor andere eigenaren (o.a. een Friese Dekhengst) in de dressuur uitgebracht. Toen Tenhoor’s Krack onder het zadel kwam bracht ik haar uit in de PAVO cup en won ik met haar de Friese titel. Ze stond groots in de paardenkrant en de Strengen en toen werd ik benaderd door iemand die haar wilde kopen en uit wilde laten brengen door Edward Gal. En zo kwam ik in contact met Edward. Hij vond de merrie te heet, maar vond ons wel zoveel potentie hebben, dat ik bij hem mocht gaan lessen.

Ik heb 5 jaar bij Edward gelest en enorm veel van hem geleerd. Tenhoor’s Krack heb ik uitgebracht tot de ZZ-licht, zij is nu afgetraind en heeft op dit moment al 3 veulens op de wereld gebracht. Op dit moment rij ik een jonge United; Amazing Diamant is een halfzus van Tenhoor’s Krack en een vreselijk goed paard. Zij was als 3-jarige Fries Kampioen aan de hand. Op dit moment heeft Amazing Diamant de winstpunten binnen voor het ZZ-Zwaar en mag naar de Friese kampioenschappen in de klasse ZZ-Licht!

Met mijn paard Amazing Diamant rijdt ik inmiddels op Lichte tour niveau (Inter 1).

Dat betekent dat ik nog 1 stap omhoog kan naar de zware tour (passage, piaffe etc.)

Met het Z viertal Goud4Goud ben ik zowel Fries Kampioen als Nederlands Kampioen geworden in de zomer van 2017. Met het Z viertal It takes 4 ben ik Fries Kampioen geworden in de Z en de Kur op Muziek in 2018. Op het NK behaalden wij de zilveren en bronzen medaille. Op dit moment ben ik weer een 3 jarig paard aan het opleiden.