Ponykamp 2019

In het weekend van 6 t/m 8 september stond een weekend kamp weer op de planning bij Manege Knollegruun in Schoonloo. Maar liefst 20 leden hadden zich opgegeven om er een top weekend van te maken. Een leuke groep meiden van 12 t/m 21 jaar hebben een super weekend gehad. Hieronder een kort verslag van het weekend.

Vrijdag 6 september:

Vrijdag konden alle leden vanaf 15.00 uur terecht bij Manege Knollegruun in Schoonloo. De leden die een eigen pony of paard mee hadden konden ze daar stallen en alle spullen konden alvast in de hutten gelegd worden. Nadat alle leden er waren was het ondertussen al avond geworden en kon de BBQ aan voor een hapje eten.

Toen iedereen zijn buikje vol had gegeten, werd de activiteit van die avond bekend gemaakt en dat was.... een bonte avond! De groep werd in tweetallen verdeeld en iedereen kreeg een halfuur de tijd om een leuke act te bedenken. Na een halfuur kwam iedereen weer bij elkaar en kwamen alle acts om de beurt tevoorschijn. Iedereen had in een korte tijd heel erg hun best gedaan, maar er kon maar 1 groepje de beste zijn.... en dat waren Amee en Alma!! Na de bonte avond mocht iedereen zijn eigen gang en er een leuke avond van maken!

Hieronder wat foto's van de eerste middag en avond op kamp:

Zaterdag 7 september:

Na een korte nacht werden de leden rond half 9 uit bed geroepen voor een ontbijt. De leden zouden rond half 11 aan een bosrit beginnen van dik twee uur, dus de maag moest goed gevuld worden.

Om 10 uur begon iedereen met het opzadelen van de paarden en pony's. Ook de leden die geen eigen pony of paard mee hadden kregen er een van de manege aan gewezen en die moesten ook opgezadeld worden. Toen iedereen uiteindelijk in het zadel zat, ging de rit van start. Er was vanaf het begin al een goede volgorde van de rij en er hoefde onderweg dus niet gewisseld worden voor een andere positie. Het weer zat goed mee en het zonnetje scheen. Na een redelijk rustige rit kwam de regen de laatste 200 meter hard uit de lucht vallen, maar dat mocht de pret niet drukken want iedereen heeft een heerlijke rit achter de rug gehad!

Nadat iedereen bijgekomen was van de bosrit met een lunch, vertrok de groep naar Attractiepark Drouwenerzand in Drouwen. Daar aangekomen kon iedereen zijn eigen weg gaan en doen wat ze leuk vonden. Een heerlijke middag in allerlei verschillende attracties en zoveel eten als je zelf wil! Terug aangekomen bij Manege Knollegruun mochten de pony's even lekker een stukje stappen en de benen strekken.

Daarna werden alle leden opgesloten in de hutten, want de begeleiding moest de avondactiviteit voorbereiden... Na een halfuurtje werden de leden bij elkaar geroepen en was het tijd om de groep te splitsen. Groep 1 was onder begeleiding van Kim en Amee en groep 2 was onder begeleiding van Yannick en Jolien. Het ging erom welke groep als snelst alle raadsels en puzzels op kon lossen en het gestolen zadel terug kon vinden. Beide groepen deden er exact dezelfde tijd over, maar aangezien groep 2 het laatste stuk helemaal in het donker moest lopen, had de tweede groep toch gewonnen! Alle leden waren super enthousiast en heel fanatiek, ze gingen dan ook allemaal voor de snelste tijd!!

Na de activiteit mochten de leden hun eigen gang gaan en heeft iedereen een gezellige avond gehad tot in de latere uurtjes....


Zondag 8 september:

De volgende ochtend bleef het lang stil in alle hutten. Iedereen mocht uitslapen, want de laatste bosrit van het weekend zou starten om half 1. Zo had iedereen tijd om uit te rusten, te ontbijten en de hutten op te ruimen.

Nadat alles netjes opgeruimd was, mochten de pony's opgezadeld worden voor de bosrit van 1,5 uur. Ook dit was een hele relaxte bosrit zonder gekke dingen.

Bij terugkomst werden de soep en broodjes gebracht en konden de leden aanschuiven voor een lekkere lunch. Daarna was het voor iedereen tijd om de spullen bij elkaar te zoeken en zat het kamp van dit jaar er alweer op!!